Relax jap

Thursday, June 20, 2013

Salam dari Bumi Sakura

Hai uollsss....

Setelah sekian lama CikNissa tak menghapdate aper-aper kat blog ni, tup tup hari ni bersiaran secara langsung dari bumi sakura nie kan....ramai jugak kengkawan CikNissa yang tau akan keberangkatan kitorang ke Nihon nih....but maybe ade orang yang tak tau...haa ni CikNissa nak meroger2 uollsss.....CikNissa dah pun bertukar kerja di sini....tak lama pun dalam 3 tahun InsyaAllah.....

So, aper kah cerita uolsss? ( ader ke yang baca belog aku nih?...hahaha...lantak la kan....) CikNissa n Mr.J n anak2 selamat sampai Nihon bulan satu hari tu....so sampai entry ni di publishkan dah genap 6 bulan la berada kat bumi Nihon nieh.....dah nak 3 musim mak rasa kan.....winter...spring...n skang ni nak masuk summer dah.....hahahah....

Nak mula kat mana pun tak tau kan.....saper suh malas nak hapdate entry kat blog kan?? padan la muka....sebenarnya banyak jer benda yang nak di post kan...tapi puas plak fikir dari mana nak start kan.....huhuhu.....banyak sangat gambar n cerita since CikNIssa sampai sini yang nak CikNissa share ngan uollsss.....Sabar jer la nokkk.....

Yer.....kami disini....n ini lah tempat kami tinggal untuk selama lebey kurang 3 tahun.....satu blok apartment untuk warga kerja kakitangan Kedutaan Besar Malaysia di Tokyo....so, rumah CikNIssa kat tingkat 1 la kekdahnya....almaklumlah kan...orang2 bawah ni, makanya rumah pun hendaklah bawah yer.....rumah adalah sederhana besar...cukup la ruang untuk kitorang 4 beranak nie kan.....kira kalo di bandingkan ngan rumah orang jepun kat jepun ni....rumah CikNissa tu kira besar la jugak....ala ala orang kayo la gitu kan (kayakah)....kaya budi bahasa sudahhh kann....)


Yerr uollsss....nama kawan rumah CikNissa nih...Meguro....masa ni cuaca adalah sangat membeku hocayy....duk dalam rumah pun kenalh berstokin bagai kami nieh.....kalau keluar, apa lah lagi...bertambah2 lah tahap ketebalan baju kitorang.....selalunya mereka2 disini adalah jarang keluar rumah time winter....sebab tak tahan la kan sejuk sangat....but weoolsss....hurmmmm......haruslah keluar hampir setiap hari...(almaklum la kan...orang tak jakun sat rasa wheather cam ni......) tak kisah la kan suhu berapa pun.....jalan tetap kami jalan.....nanti lah...entry lain pulak CikNissa update pasal jalan2 sekitar tokyo nie....

Till then, bye!!


1 comment:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...