Relax jap

Wednesday, December 1, 2010

Bersedia dah Ke?

Hari ni dah 1 Disember 2010....maknanya, ada lagi 30 hari untuk kita setelkan tahun ni....

So, camner ngan plan korang awal tahun dulu?

Dapat archieve tak tahun ni?

Takkan carry forward lagi kot?

Perasan tak selalunya, setiap awal tahun kita pasang azam baru kan?

Asal tahun baru jer, azam baru......azam baru mesti tahun baru kan?

tapi pernah tak korang port morterm balik, samaada azam korng tu sukses atau carry forward ke tahun depan.....

atau pun, tahun depan tuh, korang start ngan azam lain?



Walaupun benda ni kita nampak simple dan mudah, sebenarnya ini lah dah menunjukkan attitude kita sebenarnya....

Kita ambik lewa apa plan kita....

Aku bukan stakat cakap utk korang jer tau....tapi ingatkan diri sendiri jugak.....

So, sebelum mula nya tahun baru, dan sebelum kita mula tulis azam tahun baru kita, apa kata kita plan terus, apa yg kita nak capai tahun depan....n camner caranya untuk dapatkan apa yg kita plan tuh....

For me, banyak plan n yang aku dah sediakan untuk di laksanakan tahun depan....dan kali ni mmg aku commit untuk make my dream come true....

takmo delay2 lagik.....

Nak tau apa plan aku n apa aku nak tahun depan?

Next entry la ye.....dadaadadadadad.....

*Nota di Kaki Mummy:- Kena lebih serius nih.....fokus!!!!

7 comments:

. i . n . a . z . said...

tiap tiap tahun i tak penah pasang azam. tapi for next year, i dah pasang azam awal awal. tengok laaa... nnt hujung taun buat post mortem... berjaya ke tak

eMMe said...

mmg la ada azam...just dlm hati je...malu la nak citer...first thing, nak ada baby...Amin....

belogmummy said...

inaz: baiklah.....bleh kongsi2 apa yg di plan tuh.....;)

emme: insyaAllah.....ada rezeki tuh....berusahalah.....amin

AuraMarissa said...

azam yg sama
teruskan kehidupan..

belogmummy said...

reen : baiklah....hidup perlu diteruskan....takkan nak berhenti gitu jer kan....

AuraMarissa said...

nisa
itulah...nak tak nak kena teruskan..dugaan ke cabarang ke..pahit atau manis...hadapi lah dengan senyuman...^_^

belogmummy said...

Reen,

Apa pun yang terjadi,
Berjalan lah tanpa henti.....
Airmata mengalir
Menunggu untuk di jatuhkan..

Nanti kita kan tahu
BEtapa bijak nya hidup
sepahit apa pun ini
Pelajaran yang bererti....

jadi, hadapilah segalanya ye reen....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...