Relax jap

Wednesday, December 8, 2010

Nama gelaran

Blog walking hari ni, saya jumpa satu isu ni kat blog cik darlee

nama gelaran....kowang ader?

macam best gak kan....

teringat zaman2 dahulu kala.....

mula2 masuk skolah, haruslah dapat nama2 gelaran yang tak enak  di dengar....

macam2 la kan nama nyer....

nak2 kalo ko kerek kat skolah kan.....

lagi la senior ko suka bagi nama,....

macam aku dulu, yang aku tau, bebudak skolah aku ni jerit2 ejek  nama bapak aku.....Lobo!!

kurang asam boi tul kan!! sebab nyer nama father aku kan sharif.....pengaruh tv nieh, diorang sambung la nama ayah aku tuh...sharif lobo.....

selalu gak la aku gaduh ngan bebudak yang panggil aku camtu.....

bukan aper, sentap mak tau!!! pastu aku pun jerit la nama bapak budak tu kan....

adakalanya sampai  budak tu hangin aku duk jerit2 nama bapak dia balik.....haaaa!!! padan muka!!!

tapi tu dulu la kan...masa skolah.....

bila kat teknik, ada yang gelar aku ni nichot....tak tau pasal aper...aku terima jer......

tapi yang kekal nama gelaran aku sampai skang adalah kakyang......tapi tu panggilan dalam family la....

aku pun tak sure naper nama tu kuar kan.....agaknya singkatan dari kakak sayang kot!!!

bila dah kawen n beranak pinak pun, anak2 buah aku panggil aku makyang...n nak panggil Mr.J dah konpius....Pakyang kak? atau payang? hahahaha....lu pk la sendiri....

bila kenang2 balik kan.....best jugak ada nama2 gelaran nieh....buatkan kita lebih ingat orang tuh....kalo nama betul nie, selalunya orang cepat lupa.....

antara nama2 gelaran yang aku still ingat sampai skang nieh....

shamok- masa kat teknik, sebab nama akak ni nisha, n dia gemuk...jadi gabungkan jd lah shamok....

uban -  bro nie, kena panggil uban, sebab dia mmg ada tompok uban kat rambut dia.....

taput- ni budak sekampung aku....tak sure aku naper di gelar taput, tapi bro nie kat muka dia ader 2 tahi lalat kat pipi....sebelah kiri n kanan.....

keheng -  ni pun aku tak tau sangat la sebab nya.....sampai skang pun dia masih di panggil keheng....

tol - ni classmate masa kat poli....panggillan ni wujud lepas satu kes yg kitorang sangat hangin ngan dia, n sebabkan dia lebih tua dari kitorang....kitorang gelar dia the old lady.aka tol.....

ada lagi.....yang dicipta sendiri....cikween pun tau kan saper? heehhehe....tak leh tulis sini...kang sontapppp!!!!

Nota di Kaki Mummy:- mummy ngan Mr.J pun kenal2 dengan nama gelaran dalan IRC gak dulu......gedahak

5 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

dulu kat skolah...member2 panggil nama CIK PUTEH..sebab ada sekali tu atas bas...tgh baca buku KISAH SI PUTEH...hahhaha abg bas yg kutip tambang bas yg kasi kecoh....ehehhe

belogmummy said...

heheheh....

comey jer nama cik puteh tu yanie...

. i . n . a . z . said...

i tade gelaran. tapi mr husband penah panggil i "his girlfriday"... wooahhh... tapi tu kisah 10 tahun lepas laaa

belogmummy said...

inaz, nape girlfriday?

unik plak nama tuh...

. i . n . a . z . said...

sebab masa tu i sangat suka lagu girlfriday-butterfingers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...